Jadłospis
Jadłospis na okres 17.02.2025 r. – 21.02.2025 r.
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
Poniedziałek 17.02.2025 r. |
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z musztardą i ketchupem, herbata owocowa, mleko.
1,7 |
Żurek na wędzonce z ziemniakami i śmietaną, naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot wieloowocowy.
1.7 |
Kanapki z masłem, jajkiem i ogórkiem, herbata.
1,7 |
Wtorek 18.02.2025 r.
|
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej z , rzodkiewką, herbata z cytryną..
1,7 |
Krem z zielonego groszku z grzankami, kluski z mięsem i cebulką, kapusta kiszona gotowana, kompot z truskawek.
1,3,7 |
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.
7 |
Środa 19.02.2025 r.
|
Szwedzki bufet-do wyboru: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty wędzony, kiełki rukoli , kiełbasa szynkowa, czerwona papryka, dżem, herbata zielona, mleko. 1,7 |
Porowa z warzywami, ziemniakami i śmietaną, spaghetti z sosem mięsnym, kompot z czarnej porzeczki.
1,3,7 |
Mus ,,Kubuś”
|
Czwartek 20.02.2025 r. |
Pieczywo mieszane z masłem, serek twarogowy naturalny, kawa zbożowa na mleku.
1,4,7 |
Krupnik z warzywami, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka, zielona sałata ze śmietaną, kompot z jabłek.
1,7 1,3,7 |
Wafel ryżowy pomarańcz.
|
Piątek 21.02.2025 r.
|
Pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, pomidor, melisa, mleko.
1,7 |
Koperkowa z warzywami i ryżem, ziemniaki, omlet z jaj z czerwoną papryką i szynką, kompot z wiśni.
1,4,7 |
Kisiel owocowy z dodatkiem kiwi.
1 |