Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Rudzie Śl.

  • Kalendarium

    Środa, 2018-12-12

    Imieniny: Ady, Aleksandra

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 387560
    • Do końca roku: 19 dni
    • Do wakacji: 191 dni

Jadłospis

Jasłospis na okres od 03.12 do 07.12.2018 r. 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek

Poniedziałek

03.12

Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, bawarka osłodzona miodem. Jabłko po śniadaniu.

1, 7

Wielowarzywna z ziemniakami i śmietaną, kluski na parze z jogurtem owocowym, kompot wieloowocowy.

1,7

Biszkopty i mleko. Mandarynka.

1,7

Wtorek

04.12

Szwedzki bufet -do wyboru: pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, twarożek z rzodkiewką, pomidor, dżem, herbata owocowa osłodzona miodem, mleko.

1,7

Barszcz czerwony z warzywami, ziemniakami i śmietaną, zapiekanka makaronowa z mięsem, papryką, kukurydzą, brokułem i żółtym serem, kompot z jabłek.
1,7,9

Budyń śmietankowy z bananem.

7

Środa

05.12

Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, herbata z cytryną osłodzona miodem, mleko.

1,7

Szpinakowa z lanym ciastem, śmietaną i mięsem, placki ziemniaczane z jogurtem greckim, kompot ze śliwek.

1,3,7

Koktail mleczno-
owocowy (mleko + truskawka)

7

 Czwartek

06.12

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty wędzony rzodkiewka, kawa z mlekiem osłodzona miodem, mleko.

1,7

Rosół z warzywami i makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria ze śmietaną i jogurtem naturalnym, kompot z jabłek.

1,3,7,9

Galaretka owocowa ze śmietaną i dodatkiem gruszki.

7

 Piątek

07.12

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej z ogórkiem, herbata z cytryna osłodzona miodem, mleko.

1,4,7

Selerowa krem z grzankami i śmietaną, ziemniaki, jajko sadzone, zielona sałata ze śmietan i koperkiem, kompot z czarnej porzeczki.
1,3,7,9

Gruszka pieczona z cynamonem.

1,7

Woda źródlana w dowolnej ilości podawana w miarę potrzeb między posiłkami.

 

Historia alergenów:

1. Gluten

2. Skorupiaki

3. Jaja

4. Ryby

5. Orzeszki ziemne

6. Soja

7. Mleko i jego produkty

8. Orzechy (laskowe, włoskie, migdały )

9. Seler

10. Gorczyca

11. Nasiona sezamu

12. Dwutlenek siarki i siarczyny

13. Łubin

14. Mięczaki

 

Smacznego!!!