Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Rudzie Śl.

  • Kalendarium

    Piątek, 2018-10-19

    Imieniny: Michaliny, Michala

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 368422
    • Do końca roku: 73 dni
    • Do wakacji: 245 dni

Jadłospis

Jasłospis na okres od 15.10 do 19.10.2018 r. 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek

Poniedziałek

15.10 

 

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ogórek konserwowy, bawarka osłodzona miodem.

1,7

Grochowa na wędzonce z warzywami i ziemniakami, makaron zapiekany z jabłkiem, cynamonem i miodem, kompot ze śliwek.

1,7,9

Drożdżówka z morelą i kakao.

 

1,7

Wtorek

16.10

Szwedzki bufet - do wyboru: pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa śląska, serek ,,Danio”, pasta z tuńczyka z ogórkiem, czerwona papryka, herbata miętowa osłodzona miodem, mleko.

1,4,7

Ryżowa z warzywami, ziemniaki, kotlet mielony, sałatka z buraczków z dodatkiem jogurtu naturalnego, kompot z czarnej porzeczki.

1,7,9

Gruszka pieczona z cynamonem.

Środa

17.10

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z dżemem, kakao osłodzone miodem.. Jabłko po śniadaniu.

1,7

Rosół z makaronem i warzywami, ziemniaki, ryba zapiekana w piekarniku z dodatkiem ziół, surówka z kiszonej kapusty,  kompot truskawkowy.

1,4,7,9

Kisiel owocowy ze

śmietaną.

7

 Czwartek

18.10

Pieczywo mieszane z masłem, płatki owsiane na mleku, herbata owocowa osłodzona miodem. Banan po śniadaniu.

1,7

Szpinakowa z warzywami, ziemniakami i śmietaną, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, sałatka z marchewki i ogórka, kompot z jabłek.
1,7,9

Kasza manna z sokiem malinowym.

1,7

 Piątek

19.10

Pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna z warzywami, kawa zbożowa na mleku osłodzona miodem.

1,7

Marchewkowa krem z grzankami i śmietaną, ziemniaki, omlet z jaj z zielonym groszkiem i szynką, kompot wieloowocowy.
1,3,7,9

Jabłko tarte i biszkopty.

1,7

Woda źródlana w dowolnej ilości podawana w miarę potrzeb między posiłkami.

 

Historia alergenów:

1. Gluten

2. Skorupiaki

3. Jaja

4. Ryby

5. Orzeszki ziemne

6. Soja

7. Mleko i jego produkty

8. Orzechy (laskowe, włoskie, migdały )

9. Seler

10. Gorczyca

11. Nasiona sezamu

12. Dwutlenek siarki i siarczyny

13. Łubin

14. Mięczaki

 

Smacznego!!!